top of page

Bart en de steen die terug naar huis ging

 

200.000 jaar geleden brak een gletsjer een stuk rots af en duwde hem naar Nederland. In oktober 2019 bracht Bart Eysink Smeets deze steen –eindelijk– weer terug naar huis.

De film

 

Samen met de VPRO maakte ik een film over het project. 16 november 2020 om 20:25 wordt hij uitgezonden als 2Doc op NPO2. Daarna zal hij via npo.nl online te bekijken zijn.

Ga hier naar de website van 2Doc.

english-flag.jpg

Het boek

Dit boek is de archiefkast (op handzaam formaat) van dit project. Mails aan ambtenaren, uitgeschreven dialogen met buurtbewoners, foto’s en nog veel meer. 

Bestel het boek via de webshop!

Het pretpark

 

Omdat het project qua omvang en bereik nu groter is geworden dan Bart ooit had durven dromen, was er nog maar één volgende logische stap: een pretpark. STEENLAND zou het heten, een theme park over dé steen.

 

Hier kan je de replica van de steen bekijken, ermee op de foto, een ritje op de aanhanger maken, jezelf laten schminken als de steen en nog veel meer. De uitgang bereik je via de gift shop, waar je natuurlijk het boek, maar ook nog veel meer merchandise kan kopen.

 

Een pronkstuk in deze pretparktentoonstelling is het tweeluik van foto’s van de steen in Borger, en de steen in Åland. Twee keer 42x59,4cm Hahnemühle Fine Art Print, samen ingelijst in een houten lijst.

bottom of page